Dode hoek, praktijk en theorie

Les met gastdocent van RaNed trauma- en herstelbegeleiding 24/7

Tijdens de theorieles krijgen de leerlingen aan de hand van een stripverhaal het een en ander uitgelegd over de dode hoeken van een vrachtauto. Tijdens de praktijkles gaan de leerlingen naar buiten. Bij de vrachtauto wordt gekeken, zowel vanuit het oogpunt van de leerling als voetganger of fietser, maar ook vanuit het oogpunt van de chauffeur.

Leerdoel

De leerlingen leren wat een veilige plek op de weg is, zodat de chauffeur van de vrachtwagen ze kan zien. De leerlingen worden bewust gemaakt van het zichtveld van de chauffeurs.

Opbouw les

1 lesuur theorie aan de hand van een speciaal voor TT ontwikkeld theorieboek en een lesuur praktijk buiten bij de vrachtauto. Uiteraard kan dit aangepast worden naar de wensen van de school.

Lesduur

Een lesuur is net zo lang als een lesuur van de school. Afhankelijk van de wensen van de school kunnen de lessen gedubbeld worden (theorie en praktijk tegelijk bij minimaal 2 klassen). Per dagdeel kunnen er tussen 4 en 8 uren lesgegeven worden. Het maximale aantal lessen op een dag is 16. Een voorbeeldschema hiervan is via de mail aan te vragen bij de aanbieder.

Bijzonderheden les

Vanuit TotallyTraffic worden er theorieboeken beschikbaar gesteld.
Vanuit de uitvoerder wordt er een vrachtauto beschikbaar gesteld. De school moet aangeven waar deze mag komen te staan in de omgeving van de school.

Ivm de beschikbaarheid van de vrachtauto en instructeurs kunnen wij alleen aanvragen in behandeling nemen die over 6 weken of later ingepland dienen te worden. 

Indien u graag eerder wilt dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. 


Foto's

Reserveer les

Thema's

Fiets
Schoolroutes
Dode Hoek

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Downloads en links
Planning
= les gepland
Opvolgles

Vanuit de aanbieder is er geen opvolgles beschikbaar. Leerlingen hebben in de praktijk reeds ervaren wat de gevaren van de dode hoek zijn. Als opvolgles kan de docent de doe-het-zelf-les school-thuisroute doen. Hierbij kan het accent gelegd worden op de grote voertuigen die de leerlingen op de route tegen komen. Deze doe-het-zelf-les is voor leerjaar 1. Voor leerjaar 2 kan de doe-het-zelf-les opfrissen verkeerskennis doen. In deze les komen de belangrijkste verkeersregels aan bod.

Over de aanbieder

RaNed trauma- en herstelbegeleiding 24/7

RaNed is de organiserende partij, zij hebben een aantal verkeersscholen aangesloten en specifiek getraind op het geven van deze lessen. Deze verkeersscholen staan ervoor dat de veiligheid op de weg wordt gewaarborgd. Voor hen is het van groot belang dat de overige verkeersgebruikers dode hoeken van de vrachtauto herkennen zodat er gezamenlijk aan de verkeersveiligheid gewerkt kan worden.

http://www.raned.nl