Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul

Studio Flits!

Les met gastdocent van Stichting TeamAlert

Leerlingen uit het praktijkonderwijs leren door te doen. “Doen” staat ook centraal bij Studio Flits!. De klas wordt opgedeeld in drie groepen die één voor één de fotostudio induiken. Onder begeleiding van de educatiemedewerkers beelden de leerlingen ongewenst en gewenst gedrag uit. Met de foto’s creëren de leerlingen hun eigen fotostrip waarin een verkeerssituatie centraal staat.

Lesafbeelding

Leerdoel

Het doel van StudioFlits! is op een aansprekende manier de kennis van praktijkleerlingen over verschillende thema’s over het verkeer en verkeersveiligheid vergoten. Daarnaast een positieve houding onder leerlingen tot stand brengen richting het vertonen van verkeersveilig gedrag.

Opbouw les

Onder begeleiding een fotostrip maken.

Lesduur

Duur: 100 minuten (in overleg 90 minuten); minimaal twee, maximaal drie sessies per dag.

Bijzonderheden les

Deelnemers: minimaal 10, maximaal 16 leerlingen per klas.
Opbouwtijd: 60 minuten.
Locatie: drie lokalen, waarvan twee standaardlokalen en één ruimte van minimaal 6 x 5 meter. Bij voorkeur op de begane grond.
Aanwezig: één begeleidend docent.

Foto's

Video's

Reserveer les

Thema's

Fiets
Smartphone
Verkeersgedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Downloads en links
Planning
= les gepland
Opvolgles

Na het aanvragen van een gastles kunt u via de lesmateriaalpagina de opvolgles inplannen. De opvolgles voert uw school bij voorkeur uit circa 1-2 weken na de gastles Studio Flits! De inhoud van de opvolgles ontvangt u automatisch. In deze opvolgles vindt de nabespreking van het project plaats, wordt kennis herhaald en vinden leerdoelen in spelvorm plaats. De uitvoering duurt circa 50 minuten en wordt door de eigen schooldocent verzorgd.

Over de aanbieder

Stichting TeamAlert

De levens van alle Nederlandse jongeren beter maken. Dat is onze droom. Dit doen we door jongeren uit te dagen het meeste uit hun leven te halen en te laten zien hoe ze hun leven gelukkiger, veiliger en gezonder kunnen leiden. Vanuit die visie richten we ons op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.

https://teamalert.nl/