Tijdens Your Message gaan middelbare scholieren of mbo-studenten aan de slag met een campagne over een actueel verkeersprobleem, bijvoorbeeld afleiding, middelengebruik of fietsverlichting. Ze gaan aan de slag met een poster, slogan en gadget. Met het campagneplan overtuigen zij scholieren of medestudenten om zich veiliger te gedragen in het verkeer. Het beste campagneplan kan daadwerkelijk ontwikkeld worden, zodat de boodschap verder wordt verspreid op school.
Het hoofddoel van Your Message is de scholieren/studenten bewust maken van hun eigen rol in het verkeer, in een verkeersthema dat voor hen zelf relevant is. De vertaling hiervan vindt plaats naar de volgende gedragsdoelen:
- De kennis over het verkeersthema verhogen.
- Een positieve houding creëren tegenover het gewenste gedrag binnen het gekozen verkeersthema.
- Een positieve sociale norm creëren richting het gewenste gedrag binnen het verkeersthema.
- Een positieve gedragsintentie tot stand brengen richting het gewenste gedrag..
Een campagne maken.
Tussen de 90-120 minuten (afhankelijk van de duur van een lesuur op school). Minimaal 2, maximaal 3 sessies per dag.
Minimaal 20, maximaal 32 deelnemers per klas. Steeds één begeleidend docent van school aanwezig.
Op- en afbouwtijd: 45 minuten
Locatie: klaslokaal
Na het aanvragen van een gastles kunt u via de lesmateriaalpagina de opvolgles inplannen. De opvolgles voert uw school bij voorkeur uit circa 1-2 weken na de gastles Your Message. De inhoud van de opvolgles ontvangt u automatisch. In deze opvolgles vindt de nabespreking van het project plaats, wordt kennis herhaald en vinden leerdoelen in spelvorm plaats. De uitvoering duurt circa 50 minuten en wordt door de eigen schooldocent verzorgd.
Stichting TeamAlert
De levens van alle Nederlandse jongeren beter maken. Dat is onze droom. Dit doen we door jongeren uit te dagen het meeste uit hun leven te halen en te laten zien hoe ze hun leven gelukkiger, veiliger en gezonder kunnen leiden. Vanuit die visie richten we ons op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.