Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul

Contact

Les met gastdocent van Theater MENS

Educatieve cabaretvoorstelling met aansluitend een forumgesprek. Het hoofdthema is: gedrag in het verkeer. Belangrijk thema bij Contact is sociale media en mediawijsheid. Door verschillende aansprekende scènes worden leerlingen geraakt. Emotie en informatie worden verwerkt in het forum, waarbij toeschouwers gaan deelnemen aan een interactief gesprek.

Lesafbeelding

Leerdoel

Reflectie van verkeersgedrag. In deze les gaan we nadrukkelijk in op afleiding en sociale media. Leerlingen zien dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op het ontstaan (en dus voorkomen) van veel gevaarlijke verkeerssituaties. Keuzes leren maken is belangrijk in het verkeer. Daarnaast komen de effecten van het fotograferen en filmen van ongevallen en het delen van pijnlijke beelden via sociale media aan bod. Alles zonder opgeheven vingertje en met humor!

Opbouw les

Voorstelling met aansluitend een forumgesprek. In het forum nemen begeleidende docenten en leerlingen deel.

Lesduur

Een voorstelling inclusief forum duurt ongeveer 80 minuten. Voor VSO en PRO is een kortere variant mogelijk. Maximaal 4 sessies per dag.

Bijzonderheden les

Een verduisterde speelruimte is belangrijk. Eventueel afgeplakt met landbouwplastic, dit kunnen we in geval van nood ook zelf doen. Voldoende stoelen voor maximaal twee klassen tegelijk. 

Deelnemers: maximaal twee klassen tegelijk
Op- en afbouw: ongeveer 60 minuten zowel voor op- als afbouw.
Locatie: een groot lokaal volstaat, de speler heeft weinig ruimte nodig. Aula, gymzaal kan ook, mits rustig en verduisterd.
Aanwezig vanuit school: per klas minimaal 1 docent. Meer mag. 

Foto's

Video's

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie
Reserveer les

Thema's

Afleiding
Verkeersgedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Downloads en links
Planning
= les gepland
Opvolgles

In de opvolgles (die ook gegeven kan worden door een docent die de voorstelling niet zag) worden  herhalingsvragen m.b.t. de voorstelling gesteld en vindt verdere verdieping plaats met You Tube filmpjes. Tijdsduur is ongeveer 45 minuten. Vragen en linkjes worden desgewenst door de lesaanbieder aangeleverd.

Over de aanbieder

Theater MENS

Theater MENS heeft vier spelers die individueel of tegelijkertijd ingezet worden. Zeven Sloten is een eenmansvoorstelling, die door mannen en vrouwen wordt gespeeld.

http://www.theatermens.nl

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie