Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul, ga naar de homepage

Over TotallyTraffic

TotallyTraffic is sinds 2009 voor het voortgezet onderwijs in Zuid-Holland beschikbaar. TotallyTraffic (TT) is het structurele programma voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie en richt zich op jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Deze jongeren ontwikkelen zich snel en hun houding in het verkeer verandert: ze nemen meer risico’s, nemen de regels niet altijd serieus en kunnen gevoelig zijn voor druk vanuit de vriendenkring. Deze jongeren behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers.

Het programma in Zuid-Holland bestaat uit een mix van gastlessen die door een externe partij gegeven wordt op de school en doe-het-zelf-lessen die de eigen docent in de klas kan geven. De interactie met de jongeren staat centraal met als doel dat de jongeren zich bewust worden van hun eigen rol in het verkeer en de mogelijke gevaren en risico’s.


Op deze website vindt u een overzicht van de gastlessen en doe-het-zelf-lessen die beschikbaar zijn in Zuid-Holland.

Partners TotallyTraffic

De samenwerkende overheden in Zuid – Holland:
De gemeenten, de Regionale Projectgroepen Verkeerssveiligheid (RPV’s) en daar aangestelde accountmanagers, het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) en diens opdrachtgevers de Provincie Zuid-Holland, en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag ondersteunen het programma TotallyTraffic met menskracht en financiële middelen.

De uitvoerders van de gastlessen:
Gespecialiseerde gastdocenten van allerlei organisaties werken mee aan de uitvoering van lessen. Ze zijn terug te vinden bij de afzonderlijke gastlessen.

De TT overheden in het land:
TotallyTraffic is in 2009 gelanceerd in deze provincie. Inmiddels werken ook de provincies Noord-Brabant en Limburg alsook de stad Amsterdam met TotallyTraffic. Benieuwd hoe ze daar te werk gaan? Klik op een locatie op de volgende site.

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie