Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul, ga naar de homepage

Jouw route.... jouw keuze

Les met gastdocent van 1801 jeugd & onderwijsadvies of Wittenberg-Verkeerseducatie

De discussieles ‘Jouw route….jouw keuze’ is een interactieve les waarbij de leerlingen met behulp van stemkastjes of stemkaartjes reageren op foto’s, stellingen en filmpjes over verkeerssituaties in de directe schoolomgeving en over het eigen verkeersgedrag. Daarnaast zullen algemene thema’s zoals fietsverlichting, de dode hoek en het telefoneren op de fiets aan bod komen.

Lesafbeelding

Leerdoel

De leerlingen worden zich bewust van het feit dat ze zelf keuzes maken over hun eigen verkeersgedrag bijvoorbeeld over telefoongebruik, door rood licht rijden en fietsen met drie naast elkaar. 

De leerlingen worden zich bewust van hun eigen verkeersgedrag en dat van overige verkeersdeelnemers. 

De leerlingen herkennen gevaarlijke punten op route van school naar huis.

Opbouw les

De gastdocent bespreekt met de leerlingen aan de hand van een presentatie diverse onderwerpen en stellingen over verkeersveilig gedrag. Door het gebruik van stemkastjes of stemkaarten worden de leerlingen actief bij de les betrokken. De leerlingen worden uitgedaagd te reflecteren op hun eigen gedrag en bewust gemaakt van de eigen keuzes die zij hebben en worden gestimuleerd om met elkaar hierover in discussie te gaan.

Lesduur

1 lesuur (45-60 minuten)

Bijzonderheden les

De school kan vooraf een aantal verkeerssituaties uit de schoolomgeving aandragen, die de gastdocent in de presentatie verwerkt.
De school zorgt voor een lokaal met digibord.
De gastdocent sluit vooraf de laptop aan op het digibord.
Tijdens de les is de docent ondersteunend aanwezig.

Foto's

Video's

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie
Reserveer les

Thema's

Afleiding
Verkeersgedrag
Schoolroutes

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Downloads en links
Planning
= les gepland
Opvolgles

De opvolgles bestaat uit een verwerkingsopdracht. Uitvoering (15-50 minuten), ongeveer twee weken na de gastles. In groepjes gaan de leerlingen aan de slag. Aan de hand van de top 3 van irritant verkeersgedrag gaan ze met elkaar het gesprek aan en verzinnen de leerlingen een manier waarop leeftijdsgenoten worden gemotiveerd dit gedrag niet meer te vertonen.

Over de aanbieders

1801 jeugd & onderwijsadvies

Miriam van der Geest is sinds 2005 werkzaam als verkeersleerkracht in dienst van 1801 jeugd & onderwijsadvies. Vol passie en vuur doet ze er alles aan om het verkeer veiliger te maken. Bij deze les worden leerlingen zich in ieder geval bewust dat ze zelf kiezen hoe ze zich gedragen of hoe ze handelen.

http://www.1801.nl

Wittenberg-Verkeerseducatie

Ronald Wittenberg is sinds 2007 fulltime actief als verkeersleerkracht. Zowel in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Of hij nu voor groep 1 staat of voor leerlingen van 1 VWO, hij spreekt de leerlingen aan op hun niveau.
Tijdens de les maakt hij graag gebruik van wat humor. Verkeer is dan misschien wel een serieuze aangelegenheid, er over leren mag ook leuk zijn.

http://www.wittenberg-verkeerseducatie.nl

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie