Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul, ga naar de homepage

Missie 3014

Les uitgevoerd door eigen schooldocent

Tijdens MISSIE 3014 maken de jongeren een reis door de tijd: ze belanden in het jaar 3014! Met het "choose your own adventure" principe bepalen ze zelf hoe hun karakter, avontuur en route eruit gaat zien. Omdat de jongeren opgaan in hun eigen verhaal, staan ze open voor positieve gedragsverandering. Het online project heeft een win-element om jongeren actief mee te laten doen.

Lesafbeelding

Leerdoel

Aan de hand van stellingen geven de jongeren hun mening over situaties die ze tegen komen. Daarmee wordt de 'sociale norm' blootgelegd. Om de effectiviteit van de norm te vergroten, zien de jongeren na hun antwoord wat leeftijdsgenoten vinden. Om het kennisniveau van de jongeren te verhogen, beantwoorden zij vervolgens quizvragen over het verkeer. Hierna krijgen zij ook passende handelingsalternatieven. Als laatste formuleren ze een positief voornemen om veilig het verkeer door te gaan en gaan ze de deal aan met zichzelf. Omdat ze zelf een voornemen formuleren, past het bij hun eigen verkeerssituatie. Met de deal committeren ze zich aan hun voornemen en vertonen ze sneller verkeersveilig gedrag.

Opbouw les

Dit is een online project en kan dus flexibel worden uitgevoerd. De schooldocent kan het klassikaal uitvoeren of de leerlingen gaan individueel aan de slag. Missie 3014 bestaat uit een moudle voor de onderbouw en een module voor de bovenbouw.

Lesduur

De totale missie duurt circa 30 minuten. 

Bijzonderheden les

Missie 3014 kan in een onbeperkt aantal klassen worden uitgevoerd. Aangezien het een online project is, is het snel en zonder noemenswaardige voorbereidingen uitvoerbaar. De docent dient alleen de inloggegevens beschikbaar te stellen aan de leerlingen. Per klas zijn de inloggegevens anders.

Foto's

Plan de les in

Thema's

Fiets
Afleiding
Verkeersgedrag
Schoolroutes

Kenmerken

Uitvoering
Eigen schooldocent
Niveau
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Planning
= les gepland
Over de aanbieder

Stichting TeamAlert

De levens van alle Nederlandse jongeren beter maken. Dat is onze droom. Dit doen we door jongeren uit te dagen het meeste uit hun leven te halen en te laten zien hoe ze hun leven gelukkiger, veiliger en gezonder kunnen leiden. Vanuit die visie richten we ons op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.

https://teamalert.nl/

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie