Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul, ga naar de homepage

Een bewuste snelheid

In de maanden mei en juni staat de landelijke campagne over snelheid al weer een tijdje centraal. In Zuid-Holland sluiten we hier graag bij aan. We denken niet alleen aan de snelheid op de snelweg, maar op alle wegen. Onze boodschap: ‘’Ik rem af, lagere snelheid, minder slachtoffers’’. Wat jullie kunnen op school doen om hier bij aan te sluiten?

  • Boek voor het MBO de gastles ‘’blikveld’’. Doormiddel van een simulatie leren jongeren risico’s (en dus snelheden) inschatten. Let op: leerlingen dienen in bezit te zijn van een rijbewijs.
  • Boek voor de bovenbouw van het VO de gastles ‘’3D afleiding Car’’ of ‘’3D tripping Car''. Doormiddel van VR-lessen leren jongeren de effecten van alcohol en drugs op hun rijgedrag, hierbij heeft het thema snelheid ook een prominente plek.
  • Naast gastlessen zijn er ook doe-het-zelf lessen met interessant materiaal om zelf het gesprek aan te gaan met de leerlingen. Zoals deze les voor jonge bestuurders die van fiets naar de scooter of auto gaan.
  • Organiseer zelf een praktische verkeersles: bij natuurkunde komt het berekenen van de snelheid en remweg natuurlijk aan bod. Maar dit onderwerp is erg geschikt voor een praktische verkeersles. Ga met de leerlingen in de buurt van een school schouwen, laat de leerlingen eerst de snelheid inschatten en vervolgens berekenen. Of doe een remproef op het schoolplein met een elektrische fiets.
  • Betrek ouders en medewerkers bij de landelijke campagne. Via deze link is veel content te downladen, hang eventueel posters op in de personeelskamer of plaats een van de berichten op de socials. 

fBXalEh3om37ILmDNlMNruTMSh8KzUSwEyF1bj3T.png

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie