Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul

Nieuwe DHZ-lessen met filmpje nu online

Echte acteurs, situaties uit de dagelijkse praktijk van jongeren en de TT-leerdoelen erin verwerkt: TT is trots op  de eigen filmpjes die zijn ontwikkeld. De 4 vernieuwde DHZ-lessen met filmpje staan nu online en zijn via de site te reserveren. 

De eerste DHZ-lessen waren gebaseerd op de VetVeilig-filmpjes van Verkeersveiligheidsgroep Nederland. Dit materiaal is inmiddels alweer ruim 6 jaar oud en waren veelal gefilmd op polderwegen rondom Brabantse steden en dorpen. Grootstedelijke omgeving met bijbehorende problematiek kwam daardoor nauwelijks aan de orde. De nieuwe TT-filmpjes zijn in de plaats van de VetVeilig-filmpjes gekomen. Apart een account aanvragen is niet meer nodig, alles is via de TT-website toegankelijk na het reserveren van de les.

De gezamenlijke TT-overheden (de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeente Amstedam) gaven vorig jaar via een meervoudige aanbesteding filmmaker / producent Shoot uit Amsterdam de opdracht om voor deze doelgroep voortgezet onderwijs nieuwe verkeerseducatiefilmpjes te maken.

Alle DHZ-lessen zijn opgebouwd rondom een filmpje, hebben dezelfde opbouw en zijn te gebruiken voor alle niveaus en onderwijsvormen. De DHZ-lessen zijn zo opgezet dat docenten ze op school zelfstandig en op elk gewenst moment kunnen geven. Na de bespreking van het filmpje volgt een klassikale verwerkingsopdracht of een opdracht die de leerlingen individueel, in duo’s of in kleine groepjes doen.  Nieuw is dat elke DHZ-les een extra lessuggestie bevat zodat de docent 2 lessen aan het thema kan besteden.

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie