Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul, ga naar de homepage

Ouderavond Alcohol en Drugs in het verkeer

Tijdens een drukbezochte ouderavond op het Albeda Topsport College in Rotterdam mocht Miranda Kleijweg van Bureau Leefstijl een presentatie verzorgen over het onderwerp Alcohol, Drugs in het Verkeer. 

In twee sessies nam Miranda de aanwezige ouders van eerstejaars MBO-studenten mee in de wereld van de jongeren. Ze liet ouders zien hoe de ontwikkeling van de hersenen verloopt en dat het gebied waar de emotie zit zich eerder ontwikkelt dan het gebied van de ratio. Ook toonde ze wat alcohol en drugs kunnen doen met de hersenen, en hoe de feitelijke alcohol inname van jongeren afwijkt van wat de meeste ouders denken.

Miranda benadrukte de voorbeeldrol van ouders. Ouders denken vaak dat ze geen invloed meer hebben op hun puber, maar dat is zeker niet zo. Het goede voorbeeld geven is heel effectief, dus drink zelf ook geen alcohol als je nog moet rijden en gebruik geen mobiel in het verkeer en houd je aan de snelheid. Het is heel belangrijk om deze normen en waarden mee te geven aan je kind.

Ga naast elkaar zitten en ga het gesprek aan. Maak concrete afspraken ook als uw kind al af en toe wat alcohol drinkt. Bijvoorbeeld je mag geen alcohol als je de volgende dag naar school of je werk moet.

Ouders reageerden heel geïnteresseerd. “Nu ik dit weet ga ik dingen echt anders doen”, werd door meerdere ouders gezegd. Ouders wilden ook weten of deze voorlichting ook aan de studenten zelf wordt gegeven.

Wilt u ook een oudervoorlichting over alcohol en drugs op uw school?  Neem contact op met TotallyTraffic via projectleider@totallytrafficzuidholland.nl. 

 

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie