Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul, ga naar de homepage

Rotterdamse jongeren maken een punt van nul verkeersslachtoffers

Eerste afsprakenposter ondertekend op Toorop MAVO

Wij houden onze mobiel in de tas op de fiets”. Met deze afspraak besloten leerlingen van klas 2A van de Toorop MAVO in Rotterdam gisteren een les over smartphonegebruik in het verkeer. De klas had de poster als eerste in Zuid-Holland ontvangen uit handen van Michiel van Kruiningen, afdelingshoofd Verkeer en Vervoer van de gemeente Rotterdam.

Verkeersonveiligheid en verkeerseducatie

Jaarlijks raken in Zuid-Holland ruim 600 jongeren tussen 12 en 18 zo ernstig gewond bij een verkeersongeval, dat ze in het ziekenhuis moeten worden behandeld, in Rotterdam zijn dat 130 ziekenhuisgewonden per jaar. Bij een groot aantal ongevallen speelt het gedrag van de jongeren zelf een rol. En daarom krijgen middelbare scholieren in Rotterdam en de rest van de provincie lessen over dit onderwerp in het kader van het programma TotallyTraffic. Ook de les over smartphonegebruik maakt hier onderdeel van uit.

Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers

De regievoerders voor verkeersveiligheid in Zuid-Holland (Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Provincie Zuid-Holland) willen, dat er op termijn in onze provincie geen vermijdbare ongevallen meer gebeuren. Om deze ambitie in te vullen hebben ze onder meer een campagne laten ontwikkelen met de slogan “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”. Met deze campagne wordt iedere weggebruiker opgeroepen mee te werken aan veilig verkeer. Want omdat verkeersonveiligheid veel te maken heeft met gedrag van verkeersdeelnemers zelf kunnen juist zij een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de veiligheid. De campagneslogan moet de rode draad worden door alle verkeersveiligheidsprogramma’s.

"Ook de gemeente Rotterdam ondersteunt deze campagne van harte. Want we willen dat iedere Rotterdammer, jong en oud, elke dag weer veilig thuiskomt. Ieder verkeersslachtoffer is er een teveel. Daar werken we als gemeente elke dag hard aan, maar we kunnen het niet alleen: we hebben de verkeersdeelnemers zelf ook hard nodig", aldus Michiel van Kruiningen.

Afsprakenposter voor jongeren

De posters zullen de komende tijd op diverse scholen in de provincie worden ingezet tijdens verkeersveiligheidslessen. Want juist het bewust maken en vastleggen van een onderlinge afspraak helpt om dat wat je hebt geleerd echt te laten beklijven.

Meer informatie

Voor meer informatie over Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers en TotallyTraffic: ROV-ZH, 06-52466639, www.maakeenpuntvannul.nl of www.totallytraffic.nl.

Via deze link kunt u de foto downloaden in hoge resolutie voor uw persmelding.

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie