Logo TotallyTraffic maakt een punt van nul, ga naar de homepage

Zeven Sloten

Les met gastdocent van Theater MENS

Een cabaretvoorstelling over gedrag in het verkeer met aansluitend een forumgesprek. Toeschouwers worden dan deelnemers. In het forum zitten de begeleidende docenten en een leerling. Speler wordt forumbegeleider. Alles altijd met humor, emotie en verstilling. 

Lesafbeelding

Leerdoel

Reflectie verkeersgedrag. Leerlingen zien dat ze zelf invloed kunnen hebben op het ontstaan van veel gevaarlijke verkeerssituaties. Keuzes leren maken. Belangrijk in het verkeer (en in het leven). Alles zonder opgeheven vingertje en met humor!

Opbouw les

Voorstelling en forum. 

Lesduur

Een voorstelling inclusief forum duurt ongeveer 80 minuten. Maximaal vier sessies op een dag. Voor leerlingen van het VSO en PRO is er een kortere variant mogelijk.

Bijzonderheden les

Een verduisterde speelruimte volstaat. Een flink verduisterd groot lokaal werkt ook prima, spelers hebben weinig ruimte nodig. Andere (verkeers-)thema’s kunnen ingepast worden.

Foto's

Video's

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie
Reserveer les

Thema's

Fiets
Afleiding
Alcohol en drugs
Jonge bestuurder

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Downloads en links
Planning
= les gepland
Opvolgles

De aanbieder heeft een opvolgles samengesteld die door de docent gegeven kan worden. Deze opvolgels kan het beste binnen 1 week na de voorstelling gegeven worden. In de opvolgles wordt aan de hand van vragen teruggekeken op de voorstelling. De opvolgles bevat ook nog een filmpje om in de klas te bespreken. De docent hoeft niet perse de voorstelling zelf gezien te hebben.

Over de aanbieder

Theater MENS

Theater MENS heeft vier spelers die individueel of tegelijkertijd ingezet worden. Zeven Sloten is een eenmansvoorstelling, die door mannen en vrouwen wordt gespeeld.

http://www.theatermens.nl

Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.

Meer informatie